陳美齡 美美家園 國際歌迷會 陳美齡歌迷論壇 Agnes Chan アグネス・チャン

取回密碼
 我要註冊

QQ登錄

衹需一步,快速開始

搜尋
檢視: 3684|回覆: 4

[最新資訊] 58歲陳美齡唔抗拒整容 成功抗癌 開心度日

[複製連結]

1萬

發表

20萬

管理員

今年是陳美齡(Agnes)入行40周年紀念,現年58歲的Agnes仍然保持皮光肉滑,身材同樣貌跟20年前分別不大,而嫁去日本多年,索媽強調從來無整過容:「未試過(整容),暫時真係唔夠膽,但唔敢講5年後會唔會咁做,因為我都貪靚。」她自揭駐顏方法,「最緊要開開心心咁過每一天!最開心今年年初完成長達5年抗癌服藥期。」一場大病,令向來惜福的陳美齡更珍惜每一天

Agnes接受有線奇妙娛樂台《星級會客室》訪問時,向主持汪曼玲重提於07年證實患上乳癌時非常恐懼:「有一日我覺得右胸有粒,好似紅豆咁細粒,所以搵醫生檢查,醫生遲遲唔搵我睇報告,我老公忍唔住,自己打畀醫生,證實真係癌症。去見醫生車程中我好驚,喊住不斷問『點解係我?』,老公金子力竟好惡咁叫我唔好喊:『喊乜?係整定,要死話,你死啦,即係唔使你死啦。』」老公咁「兇惡」反而提示她要努力抗癌,經手術和電療後,便展開為期5年服藥期。而要服用抗女性荷爾蒙藥令Agnes好痛苦,因為副作用好厲害,更令到她提早更年期,不斷出汗外,面頰發腫,好辛苦!終於在2013年年初完成五年服藥期,Agnes興奮得即與家人到夏威夷旅行慶祝。

好想抱孫

陳美齡病發初期向天主祈禱,希望天主能多給她5年時間去見證兒子成長,五年過去,陳美齡坦言她「後悔」沒有向天主祈求更長壽命:「我今年諗住同天主講,希望睇到個孫出世,但係我講唔出,因為我深知自己已經好有福,目前無乜大計劃,只想每一日都盡量令身邊人開心。」

http://www.hkheadline.com/ent/ent_content.asp?track=news&contid=256790&srctype=n

發表

中級會員

开开心心,认真过好每一天

發表

2萬

版主

58歲依然不显老。

發表

中級會員

她的癌症已痊愈是最好的消息^O^

發表

中級會員

Agnes注重中药养生,当然不会去整容,标题只是媒体为了吸引眼球罢了~
你需要登入後才可以回覆 登入 | 我要註冊